Management de la distanţa

Cu ajutorul dispozitivului QPOS ce este conectat la casa de marcat fiscală, datele principale referitoare la articole, prețuri, discounturi, cote TVA sunt transmise din contul de Cloud al clientului în casa de marcat fiscală, nefiind necesară prezența umană la față locului.

Indiferent de profilul afacerii dvs. (bar, restaurant, magazin etc), QPOS vă va permite să vă grupați și personalizați produsele. Mai mult, vă oferim posibilități de programare oferte pentru fiecare locație în parte.

QPOS Cloud vă scutește de muncă înregistrărilor facturilor în sistem, generând automat o notă de intrare recepție (NIR) pentru fiecare factură, verificând automat furnizorii direct pe site-ul ANAF, conform prevederilor legale în vigoare. Totodată, QPOS Cloud vă ajută să țineți o gestiune minimală a stocurilor în toate locațiile unde aveți instalat un dispozitiv QPOS. Pentru cei ce au deja un sistem de management al stocurilor, QPOS Cloud poate transmite vânzările prin intermendiul api-urilor (la cerere) sau prin export în fișiere csv pentru import automat în orice sistem ERP.

Mai mult, orice client poate cere factură on-line pentru orice bon fiscal emis în orice locație unde marcajul se face prin dispozitivul QPOS, astfel încât nu mai este necesar ca, atât clientul cât și vânzătorul, să mai piardă timp pentru întocmirea ei. Tot procesul se face automat, clientul primind factură în format electronic după confirmarea acesteia de către managerul de cont Cloud.

QPOS Cloud va genera pentru dvs. rapoarte de vânzări necesare urmăririi produselor/serviciilor vândute/prestate, încasărilor zilnice și pe perioadă etc.